Tilbage til Kogebog - Koreanske Opskrifter
Beskrivelse |
|
|
|
2 spidskål
(eller et lille hvidkål)
2-3 bundter radiser
(eller tilsvarende mængde diakon eller ræddike)
4-5 chili
(eller mange flere)
3-4 cm frisk ingefær
1½ spsk. groft salt
1 helt hvidløg pillet i fed
1-1½ dl surkålssaft
(eller 1 spsk. molkosan)
Snit kål og radiser meget fint på en mandolin, råkostjernet på en
foodprocessor, eller skær det i hånden.
Kom det i en stor skål, og drys med salt og surkålssaft.
Vask hænderne grundigt og kram så kålen til den falder sammen og slipper vandet.
Mens man krammer kan man se kålen synke sammen i fadet.
Når den svundet ind til det halve, og ser helt gennemkrammet u,d kommer man
hvidløgsfed og flækkede chilier i, og stiller hele herligheden i
sylteglas med gummiring.
Stil dem på køkkenbordet i to dage. Derefter køligt, eller i køleskabet.
Kimchee'en vil gære stille og roligt, men kan spises med det samme.