Tilbage til Kogebog - Koreanske Opskrifter
Beskrivelse. |
|
|
|
1 stor og moden avocado
Hakket purløg
Til salsaen
1-2 forårsløg
½ rød peber
2 store tomater eller en håndfuld cherrytomater
En lille håndfuld bredbladet persille
Eventuelt lidt finthakket chili
Desuden
Eventuelt 3-4 skiver bacon
Ristet brød
Start med at halvere avocadoen og tag stenen ud – det gøres nemt ved med let
hånd at slå en køkkenkniv ned i stenen og så twiste lidt til den ene side.
Udhul avocadoen lidt, hvis stenen ikke er så stor, så der er plads til ægget.
Skær en lille bitte smule af bunden af hver halvdel, så avocadoerne står mere
stabilt.
Slå ægget ét ad gangen i en kop.
Hæld først æggeblommen i avocadoen og derefter hviden, så blommen ligger pænt i
midten.
Gentag med det andet æg.
Placer forsigtigt avocadoerne i et fad og bag dem i 15-18 minutter ved 190
grader varmluft, til hviden har sat sig, og æggeblommen stadig er meget blød.
Krydder med salt og peber og drys med purløg.
Imens æggene bager laves salsaen. Hak løget mellemfint og tomaterne, peberfrugten og persillen lidt grovere. Hak også chilien fint, hvis du bruger. Bland det hele sammen og smag til med salt og peber.
Rist brødet og steg baconen sprød. Anret de to avocadoer med salsa, bacon og brød og server.