Tilbage til Kogebog - Spanske Opskrifter

Paella

Beskrivelse
Paella findes i mange varianter, men fisk er en uundgåelig ingrediens.
Der kan også bruges kylling, men de fleste steder holdes kylling ude.
Andre fiskearter kan bruges såsom blæksprutte, havtaske eller jomfruhummer.
Tilsæt efter behag, men husk, at paella først og fremmest er en risret – det andet er fyld.

 

 

Ingredienser

Ingredienser
350 g. havkat
150 g. muslinger
200 g. rejer
6 dl. paellaris (normale ris kan ikke bruges)
2 dl. hvidvin
2 tomater
2 røde peberfrugter
120 g. grønne ærter
Frisk persille
1 citron
2 fed hvidløg
1 løg
Safran
Olivenolie
Paprikakrydderi
Salt

Fremgangsmåde

Skær salat i strimler og læg dem i en salatskål eller et dyp tallerken.
Skærm agurk, tomater og peberfrugt i terne eller både og bland i.

Skær rødløget i tynde skiver og bland i.
Brug mindre end 1 helt rødløg, hvis du ikke er vild med løg i salater.

Krydr til med salt og peber, og tilsæt 1 spsk. hvidvinseddike over salaten.

Tilsæt fetaost i tern, oliven og hæld 2 spsk. olivenolie ud over salaten.

Afslut med oliven og drys 1 tsk. tørret oregano ud over salaten.

Tip: Nydes gerne med en let, citrusagtig hvidvin eller en let rødvin.