Tilbage til Kogebog - Spanske Opskrifter
Caldo verde |
Caldo verde serveres ofte ved traditionelle portugisiske
fejringer af de lokale byers skytsengle. Suppen er lavet på kartofler,
løg, grønkål og skiver af pølse (chouriço) |
Ingredienser |
200 g grønkålsblade helt uden den grove stilk
1 1/4 l hønsebouillon
400 g kartofler i meget små tern
Løgkompot:
250 g store skalotteløg i tynde strimler
8 fed hvidløg i tynde strimler
1 spsk olivenolie
Fremgangsmåde |
Hak grønkålen meget fint - det gør du lettest i en foodprocessor.
Bring bouillonen i kog og kog kartoflerne 5 min. i suppen.
Tilsæt grønkålen og lad den koge i suppen i 4-5 min. uden låg.
Smag til med salt og peber og servér med brød og løgkompot:
Steg skalotteløg og hvidløg i olivenolie på en pande for jævn varme i 6-8 min. eller til løgene er smukt gyldne.
Krydr dem med lidt salt og peber.
Tip: |