Tilbage til Kogebog - Spanske Opskrifter

Caldo verde

Caldo verde serveres ofte ved traditionelle portugisiske fejringer af de lokale byers skytsengle. Suppen er lavet på kartofler, løg, grønkål og skiver af pølse (chouriço)

Ingredienser  

200 g grønkålsblade helt uden den grove stilk
1 1/4 l hønsebouillon
400 g kartofler i meget små tern

Løgkompot:
250 g store skalotteløg i tynde strimler
8 fed hvidløg i tynde strimler
1 spsk olivenolie


Fremgangsmåde  

 

Hak grønkålen meget fint - det gør du lettest i en foodprocessor.
Bring bouillonen i kog og kog kartoflerne 5 min. i suppen.
Tilsæt grønkålen og lad den koge i suppen i 4-5 min. uden låg.
Smag til med salt og peber og servér med brød og løgkompot:

Steg skalotteløg og hvidløg i olivenolie på en pande for jævn varme i 6-8 min. eller til løgene er smukt gyldne.

Krydr dem med lidt salt og peber.

Tip: