Tilbage til Kogebog - Spanske Opskrifter

Huevos a la flamenca
Bagte æg


Ingredienser  

1 dåse hakkede flåede tomater
400 g. skrællede kartofler skåret i 2 cm store tern
3 spsk. Olivenolie
1 rød peberfrugt skåret i strimler
1 hakket løg
100 g. røget (serrano) skinke
150 g. tynde skrællede asparges
100 g. ærter
100 g. fine bønner
2 spsk. Tomatpuré
1,25 dl vand
Salt og peber
4 æg
100 g. chorizo, i tynde skiver
2 spsk. Hakket persille

Fremgangsmåde  

Varm olien op i en stor stegepande og steg kartoflerne ved mellemvarme i ca. 8 min. Eller til de er gyldne.
Tag dem op.

Skru ned for varmen og tilsæt rød peber og løg.
Skær 2 af skinkeskiverne i strimler på størrelse som peberfrugten og læg dem i panden.
Steg det hele i ca. 6 min. Eller til løgene er bløde.

Læg 4 eller 8 asparges til side.
Kom resten i panden sammen med ærter, bønner, tomater og tomatpuré.
Rør vand i og krydr godt med salt og peber.
Læg kartoflerne tilbage i panden.
Læg låg på og steg det ved svag varme i ca. 10 min.
Rør af og til.

Varm ovnen op til 180°.
Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.
Læg grøntsagerne i fadet.
Lav 4 fordybninger i grønsagsblandingen med bagsiden af en ske og slå et æg ud i hver fordybning.
Læg asparges og chorizo ovenpå.
Skær resten af skinken i store stykker og fordel det på toppen.
Drys med persille.
Bag retten i 20 min. Eller til æggene har ”sat sig”.

SERVERING
Serveres rygende varm evt. med et stykke baguette til.
En god ide kan være at servere retten i portionsfade.

Tip: