Tilbage til Kogebog - Spanske Opskrifter

Gazpacho

 

Ingredienser  

50 g. skorpefrit hvidt brød
4-5 store velmodne tomater
2 små grønne peberfrugter
0.5 salatagurk
0.5 løg
2 fed hvidløg
70 ml. god olivenolie
0.25 tsk. knust kommen
5 spsk. vineddike eller citronsaft
2.5 dl. koldt vand

Fremgangsmåde  

 

Dyp tomaterne i kogende vand og flå dem.
Pil løg og hvidløg.
Flæk peberfrugten, fjern kærnerne og skyl den.
Skræl agurken, flæk den og skrab kærnerne ud.

Skær disse grønsager i meget små stykker og kom dem efterhånden i en skål.
Drys med salt og peber fra kværn og tilsæt 1/2 liter koldt vand.

Kom det i en blender og tilsæt olie og vineddike.
Lad blenderen køre et øjeblik og hæld suppen i en terrinen.
Sæt suppen i køleskabet i 3-4 timer.

Inden servering knuses isen (ca. 12 isterninger) groft.
Kom den knuste is i suppen.

Server suppen med brød til.

Tip:

Denne suppe, der skal spises meget kold, skal tilberedes mindst 4 timer før den skal serveres.