Tilbage til Kogebog - Spanske Opskrifter
Cremesuppe med østershatte og spansk kørvel |
|
Ingredienser |
2 Skalotteløg
20 gram Smør
400 gram Østershatte
1 spsk. Hvedemel
1 I. Hønsebouillon
2 dl. Piskefløde
2 dl. Hvidvin. tør
1 spsk. Kørvel, frisk
Muskat, friskrevet
Salt
Peber
Fremgangsmåde |
Halver skalotteløgene og skær dem i tynde skiver, hvorefter de koges klare i smeltet smør.
Fjern den grove del af stokken på østershattene og skær dem i mindre stykker.
Kom østershattene ned til løgene og sauter dem i 3 minutter under omrøring.
Drys hvedemel i svampene og lad det bage godt igennem.
Hæld lidt efter lidt suppen på svampene under omrøring.
Suppen skal røres helt glat inden næste portion suppe hældes på.
Kom vinen i og riv lidt muskatnød i suppen.
Smag til med salt og peber
Lad svampesuppen simre i 15 minutter og rund herefter af med piskefløden
Lad den koge uden lag indtil den har den rette cremede konsistens
Vend til sidst den hakkede kørvel i og server et godt, hvidt brød til.
Tip: |