Tilbage til Kogebog - Spanske Opskrifter

Cremesuppe med østershatte og spansk kørvel

 

Ingredienser  

2 Skalotteløg
20 gram Smør
400 gram Østershatte
1 spsk. Hvedemel

1 I. Hønsebouillon
2 dl. Piskefløde
2 dl. Hvidvin. tør

1 spsk. Kørvel, frisk
Muskat, friskrevet
Salt
Peber

Fremgangsmåde  

Halver skalotteløgene og skær dem i tynde skiver, hvorefter de koges klare i smeltet smør.

Fjern den grove del af stokken på østershattene og skær dem i mindre stykker.
Kom østershattene ned til løgene og sauter dem i 3 minutter under omrøring.

Drys hvedemel i svampene og lad det bage godt igennem.

Hæld lidt efter lidt suppen på svampene under omrøring.
Suppen skal røres helt glat inden næste portion suppe hældes på.

Kom vinen i og riv lidt muskatnød i suppen.
Smag til med salt og peber
Lad svampesuppen simre i 15 minutter og rund herefter af med piskefløden

Lad den koge uden lag indtil den har den rette cremede konsistens
Vend til sidst den hakkede kørvel i og server et godt, hvidt brød til.

Tip: