Tilbage til Kogebog - Spanske Opskrifter

Andalusisk gazpachosuppe

 

Ingredienser  

50 g. skorpefrit hvidt brød
4-5 store velmodne tomater
2 små grønne peberfrugter
0.5 salatagurk
0.5 løg
2 fed hvidløg
70 ml. god olivenolie
0.25 tsk. knust kommen
5 spsk. vineddike eller citronsaft
2.5 dl. koldt vand

Fremgangsmåde  

Hæld koldt vand over brødet til det dækker.
Skold og flå tomaterne, og befri dem for kerner.

Skær tomatkødet i mindre stykker og kom tomatkødet i en blender, sammen med peberfrugter, som er befriet for kerner, agurk, hvidløg og løg.
Blend grønsagerne til pure - det kan evt. være nødvendigt at blende over 2 gange.
Kom grønsagspuren i en terrin eller bowle.
Pres vandet af brødet og blend det.
Tilsæt olien mens blenderen kører, og kør til olien og brødet er en homogen masse.
Tilsæt salt, kommen og vineddike - og blend kort.
Bland brødmassen godt sammen med grønsagspuren.
Tilsæt koldt vand til en passende konsistens.
Suppen må ikke blive "pjasket"

Stil suppen koldt til den skal serveres.

Tip:
Tilbehør som serveres i små skåle kan være :
Hakket løg, agurketerninger, skindfri hakket eller strimlet tomat, hakket peberfrugt eller hakket hårdkogt æg.
Grundsuppen kan stå klar i dagevis.
Gazpachoen kan også varmes op, og stivnes med husblas til krydre gele, som passer fint til fx. kold skinke eller andet koldtskivet.