|
Opskriften er beregnet til en Weber kuglegrill,
|
|
|
|
250 g. magert hakket oksekød
250 g. hakket flæskekød
1 æg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
4 spsk. revet parmesan
2 fed presset hvidløg
1 spsk. hakket persille
1 tsk. tørret basilikum
0.5 tsk. revet citronskal
Til pensling:
2 spsk. olivenolie
2 spsk. soyasauce
peber
Tzatziki:
2 bægre græsk yoghurt
2 agurker
3 fed presset hvidløg
salt
citronpeber
Kødet røres med alle ingredienserne, hviler ca. en halv time. Form farsen til lidt aflange kødboller, stik dem på flade kebabspyd (fx Weber) eller våde bambusspyd, ca. 4 kødboller på hvert spyd.
Dup grillristen med et stykkke olievædet køkkenrulle holdt med en tang. Spyddene med kødboller pensles med olie/soyablandingen og grilles over direkte varme i 8-10 minutter. De vendes og pensles med jævne mellemrum.
Tzatziki:
Skræl agurkerne. Skær dem på langs og tag kernerne ud. Riv dem på den grove side
af rivejernet. Drys de revne agurker med groft salt og pak i et rent
viskestykke. Lad dem ligge i ca. 15 minutter, så saltet trækker vandet ud af
agurkerne. Kom agurkerne i en sigte og skyl saltet af. Tør igen i et rent
viskestykke. Ja, det er lidt besværligt, men det hele værd. Vend så de revne og
tørrede agurker i yoghurten - og stil koldt, til du skal spise.
Server evt. hjemmelavede pommes frites til.
Tips:
De første gange, du vender spyddene, bør du gøre det med en grillspatel, så du
undgår at trække spyddene ud igennem farsen, før den "stivner".