Dette er en græsk oksekødsgryde, men nogle steder laves den også med kaninkød.
Ingredienser (4 pers)
1 kg oksebov med ben
1 1/2 kg små løg
1 kop olivenolie
3 laubærblade
1 kvist rosmarin
nogle peberkorn
5 tomater i både
1 kop vand
1 kop rødvin
1 spsk eddike
salt og peber
Fremgangsmåde
Kødet skæres i store tærninger. Løgene pilles.
Olien varmes, kødet brunes på alle sider, benet lægges i gryden, salt og peber, laurbærblade, løg, rosmarin, tomater, vand og vin tilsættes.
Sættes over svag varme og koger ca. 2 timer.
Der røres af og til i gryden.
Servering
Serveres med løse ris eller kartoffelmos.
Retten bliver bedre ved længere tids kogning, lige som den heller ikke bliver dårligere af at blive opvarmet og serveret dagen efter - men koges så god
igennem.