Tilbage til Kogebog - Tilbage til Græske Opskrifter

 

Souvlaki

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

6 grillspyd
1 kg. svinekød (alle typer kød kan bruges)
3 tomater
2 peberfrugter
3 løg
Olivenolie
2 citroner
Oregano

Fremgangsmåde

Indledningsvis skal marinaden laves.
Bland 1 ½ dl. olivenolie, saft fra 2 citroner samt 2 tsk. oregano i et fad eller en skål.
Rør sammen.

Skær svinekødet i terninger på cirka 2x2 cm.
Læg svinkødet ned i marinaden og lad dem trække i 1½ til 2 timer.

Skær løg, tomater og peberfrygter i terninger på samme størrelse som svinekødsterningerne.

Sæt skiftevis kød og grøntsager på spyddene, og pensl spyddene med marinaden.

Grill spyddene over en grill i cirka 5 minutter på hver side.
Pensl spyddene med marinaden, når de vendes.
Krydr til sidst med salt og peber.

Servér med brød, tzatziki eller græsk salat

Tip: Andre kødtyper kan bruges, og man kan også sagtens blande forskellige kødtyper.
Mange bruger f.eks. oksekød.