|
Beskrivelse |
|
|
|
6 grillspyd
1 kg. svinekød (alle typer kød kan bruges)
3 tomater
2 peberfrugter
3 løg
Olivenolie
2 citroner
Oregano
Indledningsvis skal marinaden laves.
Bland 1 ½ dl. olivenolie, saft fra 2 citroner samt 2 tsk. oregano i et fad eller
en skål.
Rør sammen.
Skær svinekødet i terninger på cirka 2x2 cm.
Læg svinkødet ned i marinaden og lad dem trække i 1½ til 2 timer.
Skær løg, tomater og peberfrygter i terninger på samme størrelse som svinekødsterningerne.
Sæt skiftevis kød og grøntsager på spyddene, og pensl spyddene med marinaden.
Grill spyddene over en grill i cirka 5 minutter på hver side.
Pensl spyddene med marinaden, når de vendes.
Krydr til sidst med salt og peber.
Servér med brød, tzatziki eller græsk salat
Tip: Andre kødtyper kan bruges, og man kan også sagtens blande forskellige
kødtyper.
Mange bruger f.eks. oksekød.