|
Beskrivelse |
|
|
|
250 g. ziti (lang, hul pasta, men penne kan også bruges)
3 spsk. revet parmesan
3 spsk. rasp
Bechamelsovs
Kødsovs:
3 spsk. olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
2 stilke selleri
3 spsk. friskhakket persille
1 tsk. oregano
1 kg. hakket oksekød
1 ½ dl. rødvin
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. tomatpure
1 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
2 laurbærblade
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Hak løg og hvidløg og skær selleri i skiver.
Varm olien op i gryden og tilsæt derefter løg, hvidløg, selleri, persille og
oregano.
Lad dem stege i nogle minutter til de bliver lidt bløde.
Tilsæt kødet og lad det stege indtil det er helt brunet.
Tilsæt vin, tomater, tomatpure, kanel, allehånde, laurbærblade, salt og peber.
Rør godt sammen og lad kødsovsen simre i en halv time, indtil den er blevet tyk i konsistensen.
Sæt ovnen på 200 c.
Fordel ingredienserne i små ildfaste portionsskåle (eller et stort 24x32 cm
ildfast fad) på følgende måde; Læg 1/3 af pastaen i bund, og dæk den med
halvdelen af kødsovsen.
Læg endnu 1/3 af pastaen på og dæk med resten af kødsovsen.
Fordel resten af pastaen øverst, og dæk med bechamelsovs.
Drys rasp og parmesan over.
Bages i 30 min. eller indtil overfladen er gyldenbrun.