Tilbage til Kogebog - Tilbage til Græske Opskrifter

 

Oksegyros med tzatziki

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

1 kg. hakket oksekød
1 spsk. olivenolie
1 løg
½ dl. jomfruolivenolie
3 fed hvidløg
1 tsk. oregano
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
2 spsk. friskpresset citron

Pitabrød
Tomat og salat til salat

Tzatziki:
2 ½ dl. græsk yoghurt
2 ½ dl. agurk skåret i tern
2 spsk. frisk dild (1 spsk. tørret dild kan bruges)
¼ tsk. salt
1 fed hvidløg (presset)

Fremgangsmåde

Pres hvidløg og hak løget.

Opvarm 1 spsk. olivenolie i en gryde ved medium varme.

Brun det hakkede oksekød i gryden.

I en skål blandes ½ dl. olivenolie, hvidløg, oregano, salt, peber og citronsaft.

Rør blandingen i gryden sammen med det hakkede løg.

Læg låg på gryden, og lad kødblandingen koge i 1 times tid eller mere.

Bland alle ingredienser til tzatziki sammen i en skål.
Smag til med salt og peber.

Smag kødblandingen til med salt og peber og server sammen med pitabrød, tzatziki, salat og tomater.
___________________________