Tilbage til Kogebog - Tilbage til Græske Opskrifter

 

Middelhavs kylling

Beskrivelse

 

 

Ingredienser

Paprika olie:
2 dl. olivenolie
2 spsk. paprika
1 spsk. chilipulver
2 fed hvidløg
Salt og peber

Til resten af retten:
4 kyllingefileter
2 ds. kikærter (drænede)
1 håndfuld friske basilikumblade
1 spsk. olivenolie
250 g. cherrytomater
2 dl. græsk yoghurt
Couscous til servering

Fremgangsmåde

Pres hvidløgsfeddene og bland derefter alle ingredienserne til paprikaolien i en skål.

Rør 1 spsk. af paprikaolien i den græske yoghurt.

Læg kyllingefileterne i et ildfast fad, og fordel 2/3 af den resterende paprikaolie udover.
Fileterne skal være helt dækkede af olie.

Varm kyllingefileterne i ovnen ved 175 c. i 30 min.

Skær cherrytomaterne i halve, og bland dem sammen med kikærterne i en skål sammen med det sidste paprikaolie og de friske basilikumblade.

Når kyllingefileterne har været i ovnen i 30 min., fordeles tomatblandingen udover, og retten bages i yderligere 30 min.

Server sammen med couscous og den græske yoghurt med paprikasmag.