Tilbage til Kogebog - Tilbage til Græske Opskrifter

 

Græske dolmades

Beskrivelse:

 

 

Ingredienser

25-30 vinblade (friske eller konserverede)

Fars:
250 g. hakket lammekød
3 dl. kogte, løse ris
2 løg
2-3 fed hvidløg
1 æg
1 spsk. friskhakket mynte
salt
peber

Sauce:
1 lille dåse konc. tomatpuré
1 dl. olivenolie
1.5 dl. rødvin eller bouillon

Fremgangsmåde

Servér retten varm med godt landbrød til, eller kold som horsd'oeuvre

Kom de friske vinblade i kogende vand i 2 min, tag dem op og lad dem dryppe godt af i en sigte.
Konserverede skal blot dryppe af.

Farsen:
Pil og hak løg og hvidløg fint. Bland ingredienserne til farsen i en skål og rør dem til en fast og ensartet fars.
Læg de afdryppede vinblade på køkkenbordet med den blanke side nedad.*
Kom 1 spsk fyld på hver og rul dem sammen til små pakker.
Læg de fyldte vinblade tæt ved siden af hinanden i et ovnfast fad med åbningen nedad.

Saucen:
Pisk ingredienserne til saucen sammen og hæld den over de farserede vinblade.
Sæt fadet i ovnen og bag dem ved 200 grader C. alm. ovn i 40 min under låg eller tætsluttende folie.

Tips:
Lammekødet kan erstattes af kalve-, flæske- eller oksekød.
Der kan også bruges blandinger af de hér nævnte slags kød.
Konserverede vinblade fås i specialforretninger, enten i dåse eller som vacuumpakkede.
De farserede vinblade kan fryses rå. Holdbarhed ca 3 mdr.