Tilbage til Kogebog - Franske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Fransk løgsuppe

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

300 gram Løg
30 gram Smør
1 spsk. Hvedemel
10 dl. Hønsebouillon
Salt
Peber
4 skiver Toastbrød, fint
100 gram Parmesanost. revet

Fremgangsmåde: 

Pil løgnen og skær dem i fine ringe eller striml dem i foodprocessoren, smelt fedtstoffet i en stor suppegryde, læg løgnen i og steg dem til de er blanke, løgene skal ikke blive brune.

Drys melet over og rør det godt sammen, spæd det med bouillon og lad det koge ca. 15 minutter.
Smag til med salt og peber.

Tænd ovnen og skru helt op, helst med grill.

Rist brødskiverne i ovnen eller på brødristeren.

Hæld suppen op i fire ovnfaste portionsskåle, læg to brødstiver øverst i hver skål, drys ost over og gratinere midt i ovnen ca. 1 minutter til osten er gylden, den serveres straks.