Tilbage til Kogebog - Franske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Fransk kartoffelgrating

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

1 kg. Kartofler
2 Hakkede chalotteløg
evt. 1 fed knust hvidløg
1.25 tsk. Groft salt
150 g. Revet dansk emmentaler
Friskkværnet peber
2.5 dl. Piskefløde
0.5 tsk. Revet muskatnød

Fremgangsmåde: 

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Læg dem lagvist med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad.

Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over.
Sæt fadet i ovnen og bag gratinen til kartoflerne er møre ca. 1 time ved 180 grader C. alm. ovn.

Tips:
I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo