Tilbage til Kogebog - Franske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse. |
|
|
|
1 kg. Kartofler
2 Hakkede chalotteløg
evt. 1 fed knust hvidløg
1.25 tsk. Groft salt
150 g. Revet dansk emmentaler
Friskkværnet peber
2.5 dl. Piskefløde
0.5 tsk. Revet muskatnød
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Læg dem lagvist med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt
ovnfast fad.
Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over.
Sæt fadet i ovnen og bag gratinen til kartoflerne er møre ca. 1 time ved 180
grader C. alm. ovn.
Tips:
I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Dansk Grana sammen
med 50 g Danbo