Tilbage til Kogebog - Franske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse (2 udgaver)Croque monsieur og croque madame er en parisisk skinke toast med ost, og nej, ikke at sammenligne, med det vi kender som en ’parisertoast’. Croque monsieur er grund croque’en, croque madame er croque monsier, blot med et spejlæg på. |
|
1 skive toastbrød
1-2 skiver kogt skinke, alternativt kylling eller kalkun i
skiver
1 tomat, i tynde skiver
skiver af ost, over tomaten, altså inde i toasten og øverst, man
kan vælge en god 10+, 20+ eller 30+ danbo
finthakket rød chili, kan undlades, men spicer retten lidt op,
hvilket mange synes er behageligt
1. Læg
skinke, tomat og ost på den ene skive toast.
2. Læg den anden skive toast på,
og læg herpå flere skiver ost.
3. Stil toasten på bagepapir i en
200 grader varm ovn, til den er gylden og osten er smeltet – ca. 10 min.
4. Spejl evt. æg.
5. Anret croque’en med salat,
agurk og løg.
UDGAVE 2
Croque Monsieur (og Madame)
4 stk. (til 2 personer)
1 spsk Dijon sennep
2,5 spsk creme fraiche
1 håndfuld revet emmentaler
en god klat smør
2 skiver (god) skinke
8 skiver toastbrød
Fremgangsmåde
1. Smør først hveranden brødskive og forbered en blanding af creme fraiche og
dijon sennep i en lille skål. Der skal salt og peber til og til sidst kan man
bland osten i.
2. På de smurte brødskiver lægges nu en skive skinke og på de øvrige skiver
placeres en god skefuld af blandingen i den lille skål. Hvis der er ost til
overs placeres det oveni denne blanding.
3. En lille smule salt og peber oveni kan ikke skade.
4. Placeres på en rist i ovnen eller i en toastmaskine indtil farven er
gyldenbrun.
Når blanding af creme fraiche og dijon sennep bliver varm smelter osten og hele
blanding bliver blød og fyldig.
Dette er en af denne kaloriebombers store hemmeligheder.
Et par tips
For at gøre denne ret mere feminin og mindre slankekost kan man transformere den
om til en Croque Madame. Det er ikke så svært: man kaster et spejlæg oveni.