Tilbage til Kogebog - Franske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN | Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996. |
Beskrivelse. |
|
|
|
1,6 kg. skært oksekød
200 g. bacon
100 g. smør
10 skalotteløg
7.5 dl rødvin (Bourgogne type, gem hellere Chambertin til bordet!)
5 dl. kødbouillon
1 bouquet garni (persille, timian, laurbærblad bundet sammen)
Salt
peber
250 g. champignon
60 g. hvedemel
Skær oksekødet i 3-4 cm. brede terninger og bacon i små terninger.
Lad smørret smelte i en stor stegegryde.
Tilsæt bacon terninger og rør godt i det.
Når bacon er godt ristede tilsættes kødet svits det godt.
Tilsæt løg og gulerødder.
Tilsæt derefter den varme bouillon.
Hæld rødvinen over det.
Tilsæt salt og peber samt bouquet garni.
Lad retten koge med låg på over svag varme i 2-3 timer.
Efter det, tilsæt champignon skåret i skiver og lad retten koge yderligere i 1/2 time, stadig ved svag varme.
Fjern bouquet garnien og drys mel over, lad det blive helt opsugt i saucen før der røres i gryden som koger endnu et par minutter.
Hældes på et fad. Saucen skal være en smule tyk, men ikke alt for fast.
Er den det, kan man tilsætte en smule vand.
Serveres med kartoffelmos eller ris.
Tips:
Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
Retten bliver endnu bedre hvis man lader okseterningerne marinere i 12 timer i
noget rødvin tilsat løg, gulerødder, bouquet garni og peberkorn.
I dette tilfælde bruger man den kasserede marinade i stedet for rødvinen.