Tilbage til Kogebog - Franske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.

Beuf en daube à la provence

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

800 gram Skært oksekød
100 gram Bacon hel

Marinade:
4 dl. Rødvin. uspec.
0.5 dl. Cognac
200 gram Knoldselleri
400 gram Gulerødder
400 gram Løg
4 Tomater
4 fed Hvidløg
2 kviste Timian, tørret
2 laurbærblade
4 Enebær, hele
1 tsk. Peberkorn, sorte
100 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
et lille stykke citronskal

Fremgangsmåde: 

Kødet skæres ud i portionsstykker og lægges i en plastpose med baconen.

Grønsagerne skæres i grove stykker og blandes med de øvrige ingredienser til marinaden.
Hæld det over kødet og luk posen. Læg det i køleskabet et døgns tid.

Kødet tages op og duppes tørt.
Derefter brunes det i lidt olivenolie i en stor stegegryde og krydr med salt og peber. Tages op.

Marinaden (incl. grønsager) bringes i kog og skummes.
Læg kød og baconen ved.
Kødet koges for svag varme, indtil det er mørt - det tager et par timer.

Fjern krydderurter og citronskal.

Serveres rygende varm til kartoffelmos med masser af persille.

Tips:
Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump