Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Shepards pie

Beskrivelse:

   

Ingredienser

750 gram Kartofler
2 Æg
Salt
Peber

Fyld:
2 Løg
2 Gulerødder
20 gram Margarine
500 gram Lammekød, hakket *
1 spsk. Karry
0.5 dl Vand
2 Tomatpure. koncentreret
Salt
Peber
2 spsk. Rasp
20 gram Smør

Fremgangsmåde

Kartoflerne skrælles og koges møre i usaltet vand.
Vandet hældes fra og kartoflerne piskes til mos med æggene.
Mosen smages til med salt og peber.

Fyld:
Løg og gulerødder skæres i små tern og svitses i en gryde i margarinen sammen med kød og karry.
Vand og tomatpure tilsættes, og fyldet smages til med salt og peber.

Fyldet fordeles i bunden af et ovnfastfad.
Kartofelmosen kommes over og drysses med rasp,
Lidt smørklatter fordeles øverst.

Stilles i ovnen på midterste ribbe ca 40 min. ved 200 grader, til overfladen er gylden.