Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter
Beskrivelse:
|
|
800 gram Lyssejfilet eller torsk
1 dl. Citronsaft. friskpresset
Salt
Peber
Chips :
1000 gram Bagekartofler
5 dl. Olie
Dej :
200 gram Hvedemel
160 gram Maizena majsstivelse
Sukker
2 tsk. Salt
5 dl. Vand
2 Æggeblomme
2 Æggehvide
Chips :
Skær enderne og siderne af de skrællede kartofler.
Skær dem i tykke ensartede stammer (1 x 5 cm) og læg dem i koldt vand i 30
minutter.
Tag dem op af vandet og tør dem grundigt.
Varm en stor gryde med jordnøddeolie op og kog kartoflerne halvmøre ved medium
varme (160 grader).
Kom dem op på fedtsugende papir og afkøl helt.
Varm jordnøddeolien op igen og frituresteg de kogte kartofler ved høj varme
indtil de er gyldne og sprøde (190 grader).
Kom dem op på fedtsugende papir og drys med havsalt.
Fisk :
Fisken skæres i passende stykker.
Mariner fisken i 15 minutter med citronsaft og krydr med havsalt og friskkværnet
sort peber.
Tag torskestykkerne op og tør dem grundigt.
Dej :
Sigt hvedemel, maizenamel, sukker og havsalt ned i en skål.
Pisk vandet heri og tilsæt æggeblommen.
Lad melblandingen stå i stuetemperatur i 30 minutter.
Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i melblandingen.
Dyb torskestykkerne i dejen og frituresteg dem i varm jordnøddeolie, indtil
de er gyldne og sprøde.
Kom dem op på fedtsugende papir og drys med havsalt.
Server med eddike.