Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Blinis med stenbidderrogn, løg og creme fraiche

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • 225 gram Hvedemel
    75 gram Boghvedemel
    2 tsk. Bagepulver
    1 tsk. Natron *
    1 tsk. Sukker
    1 tsk. Salt
    2 Æg
    3 dl. Kærnemælk
    4 spsk. Majsolie

    Smør

    900 gram Stenbiderrogn, frisk
    3 Rødløg
    5 dl. Creme fraiche 38 %
    Citronsaft. friskpresset

    Pynt:
    1 Citron
    Blandet salat *
    Dild, frisk
  • Fremgangsmåde


    Melet blandes med bagepulver, natron, sukker og salt.
    Æggene piskes sammen med kærnemælk og olie og røres i melblandingen.
    Lad dejen hvile ca. 30 minutter.

    Bages til små tykke pandekager i gyldent smør ca. 2 minutter på hver side evt. i en pande.

    Anret pr. person på (evt. forvarmet) tallerken ca. 100 g. frisk stenbiderrogn tilsmagt med salt.

    Pisk cremefraichen stiv, og smag den til med lidt citronsaft.
    Kugl creme fraiche op med en varm ske og anret ved siden af rognen sammen med lidt finthakket rødløg.
    Pynt med dild og lidt frisk lime (eller citron).

    Server bliniserne varme.

    Tips:
    Stenbiderrognen kan vendes i salt og hvidvin og sættes i køleskabet i ca. ½ time.