Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Russisk Borsh

Ingredienser (10 personer)  
50 g smør, eller 2 spsk olie
2 l vand (eller 1.8 L og 2 dl fløde)
500 g kalvekød
400 g hvidkål (spidskål kan anvendes)
400g kartofler
400g rødbeder
200 g gulerødder
1 glas tomatpure
1 fed hvidløg
2 løg
8 peberkorn
3 laurbærblade
1 spsk eddike (brugte balsamico)
Evt persille (kan undlades)

Serveres med creme fraiche

 

Fremgangsmåde

Skræl og skær grønsagerne i mindre stykker (det skal blendes, så glem det med små bitte tern, spild af tid!)
Brun Kødet på alle sider i en stor gryde i smør eller olien.
Kom grønsagerne i og sauter dem uden at de tager farve ( ska blot vendes et par gange) hæld vandet over kød og grøntsager.
Læg peberkorn og laurbærblade for sig selv i enten en engangs tepose, eller kaffefilter, lille stykke, meget rent viskestykke el lign. Så er de lette, få op igen før du skal blende suppen.
Skal småkoge/simre 60-90 min. tilsæt herefter eddike og tomatpure, smag til med salt og peber.
Blend suppen, server den rygende varm med creme fraiche i midten. Server gerne russtikt brød til.
Tips: supper smager altid bedst dag 2 og frem, så lav den gerne dagen før, du skal bruge den.
Kan fryses ned