Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Bortsch

Beskrivelse:

 

   

Ingredienser

  • 300 g. oksebov
    4-5 rå rødbeder
    150 g. hvidkål
    1 gulerod
    ½ selleri
    1-2 løg
    1 porre
    lidt smør
    70 g. koncentreret tomatpuré
    1½ l. vand
    bouillonterning
    5 hele peberkorn
    1 lauerbærblad
    salt

    Visk:
    1 bundt persille
    timian
    citronmelisse
    3 spsk. eddike
  • Fremgangsmåde

    Okseboven sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog.
    Koger 2-3 timer til kødet er mørt.

    Rødbeder, hvidkål, gulerød, selleri, løg og porre snittes fint.

    Svitses i lidt smør eller olie.

    Tomatpuré, oksebov, kogevand, ekstra vand og bouillon terning, salt, peberkorn, laurbærblad og visk tilsættes.

    Alt småkoges i ca ½ time, til grønsagerne er møre.

    Kødet fiskes op og skæres i mindre stykker, kan lægges tilbage i suppen eller fordeles på hver tallerken.

    Suppen smages til med eddike.

    Serveres med creme fraîche og godt brød