Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter
Beskrivelse Har man været i Ungarn, kender man også langos. De runde flade kartoffelbrød som spises med kød eller revet ost på toppen smager intet mindre end fantastiske Prøv evt at lægge lidt sloppy joes og ost på ;) |
|
|
|
25 g gær
3 dl lunken vand
1 stor kartoffel (kogt)
1 tsk groft salt
Ca. 6-7 dl mel + mel til udrulning
2 liter olie til friturestegning
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Riv den kogte kartoffel ned i gær-vandet (eller mos kartoflen) og tilsæt de
øvrige ingredienser og rør dejen grundigt sammen.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur med et viskestykke over skålen i 40 minutter
eller længere.
Efter hævning hæles dejen ud på en meldrysset bord – der skal være godt med mel.
Ælt melet ind i dejen og del den i cirka 12 stykker.
Form 12 boller og tryk dem med flade med hænderne.
Stræk i dejen til brødene har en passende størrelse, de behøver ikke være helt
runde eller ens.
Lad brødene efterhæve på bordet (husk godt med mel) imens olien varmes op.
Når olien er meget varm kommes en langos ned i olien af gangen. Den vendes et
par gange, og er færdig, når den er gylden brun og boblende.
Læg brødene på stykker af køkkenrulle med et viskestykke under, så de får lov at
dryppe af.
Mængde
11-12 langos