Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter
Beskrivelse |
|
|
|
"Imamen væltede"
2 stk. aubergine
1 dåse flåede tomater
2-3 spsk. tomatpuré
250 g tomater
1 stk. løg
3-4 fed hvidløg
1 spsk. allehånde
1 stk. kanelstang
1 tsk. spidskommen
0,5 tsk. tørret chiliflager
1 smule bredbladet persille
2-3 dl olivenolie
1 smule sukker
1 dl kraftig grøntsagsbouillon
1 smule citronsaft
Cigar börek
1 pakke filodej
1 smule smør
0,5 dl olivenolie
300 g fårefetaost
2 spsk. dild
1 stk. citron
100 g parmesan
1-2 stk. æg
Tomater skæres i tern. Denne tomatsauce skal nærmest simre i olie.
Hæld derfor rigeligt olie i en sauter gryde. 2-3 dl af den lune olie tilsættes
hakkede løg og hvidløg.
Lad det simre lidt.
Tilsæt dernæst tomattern, flåede tomater og 2-3 spsk tomatpure.
Del de 2 auberginer, og skrab fyldet ud med en ske.
Fyldet hakkes fint og hældes i tomat saucen, med bouillon.
Krydderierne, allehånde, kanel, spidskommen og chili, stødes i en morter.
Tilsæt en spsk. krydderi til retten og lad den simre videre i ca. 10 minutter.
Imellem tiden steger man de udhulede auberginer gyldne i olivenolie og placerer
dem i et ovnfast fad.
Tomatsaucen smages til med sukker, evt. citronsaft, salt og peber, evt. mere af
de stødte krydderier.
Fyld de stegte, udhulede auberginer med tomatsauce.
De er nu klar til at blive bagt møre ved 200 grader i ca. 20 min.
Lav cigar börek:
Feta og revet parmesan mos sammen med en gaffel, tilsat; olivenolie, hakket
dild, persille, citronskal og lidt salt og peber.
Det skal røres sammen til en ensartet masse.
Fillodej skæres til trekantede sejl, med en start bredde på ca. 10 cm. (2-3 stk.
pr. pers.) spidsen af sejlene pensles med lidt pisket æg,
for at lukke rullerne sammen.
Læg en god skefuld ostefyld på den brede ende af sejlet.
Man folder enderne ind mens man ruller fyldet ind, så
rullen bliver lukket i begge ender.
Hæld rigelig af olivenolie på en varm pande, tilsæt lidt smør, og lad det bruse
af i olien.
Fedtstoffet skal dækker rullerne halvt.
Steg Börek gyldne hele vejen rundt.
Server dem straks til de fyldte, bagte auberginer. Anret med lidt frisk hakket persille.