Tilbage til Kogebog -
Tilbage til Udenlanske Opskrifter
Sfihar
Ingredienser (ca. 150, 10 personer)
- Dej:
12 dl mel
1 pose tørgær = 50 g gær
2 tsk salt
ca. 1 1/2 dl olie
ca. 12 dl vand
Fars:
1 kg oksefars
ca. 7 løg (hakkes fint)
ca. 7 tomater (hakkes fint)
ca. 3 tsk salt
ca. 1 tsk peber
ca. 2 dråber olie
Snober el. hakkede mandler
Fremgangsmåde
- Dej:
- Tørgæren røres ud i koldt vand, og hældes i melet sammen med salt & olie.
Det hele æltes godt.
Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Fars:
- Det hele blandes godt.
Lav ca. 6 - 8 boller af dejen.
Bollerne rulles tyndt ud.
Stikkes ud med stort glas til en bund, hvorpå der lægger ca. 1 tsk. af farsen.
De formes som en "ruder" ved at bukke kanterne ind mod midten, til der er en synlig firkant på størrelse med en to kr.
De sættes på en plade som er smurt godt med olie (bagepapir du'r ikke).
Snober el. hakkede mandler lægges på.
- Bages i ovnen, ved 250 grader, i ca. 20 minutter.
Servering
- Hommos serveres til.
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.