Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter
Beskrivelse Lav kebabspyddene på grillen for at få den dejlige autentiske smag frem. |
|
|
|
600 g hakket lammekød med 12% fedt
3-4 fed hvidløg
1 bundt mynte
1 bundt bredbladet persille
1 stk. løg
1 smule tørret chilipulver
1 stk. æg
1 håndfuld rasp
1 smule spidskommen
1 tsk. salt
4 dl fint bulgur
1 bæger olivenolie
1 stk. rødløg
100 g tomatkoncentrat
1 dåse flåede tomat
1 håndfuld mynte
2 stk. økologiske citroner
1 bæger græsk yoghurt
Lav kebabspyd:
Det hakkede lammekød, røres med 1 æg, ca. en teske salt, lidt spidskommen,
tørret chilipulver, et par skefulde af den hakkede persille,
og mynte, fint hakket løg, hvidløg og rasp.
Lad farsen hvile i ca. 30 min.
Inden man samler den sammen omkring spydende ca. 15 cm. Længde og 3 cm. I
tykkelse.
Tilbered spyddene på en grill for at få den rigtige autentiske kebab smag.
Lav bulgursalat:
Kog bulgur, og lad den køle helt af.
Tilsæt lidt olivenolie, så bulguren ikke klumper for meget.
Tilsæt den hakkede persille, mynte,
rødløg, revet citronskal og saft fra 1 økologisk citron samt rigeligt oliven
olie.
Smag til med salt og peber.
Lav herefter chilirelish:
1 finthakket løg, 3-4 fed fint snittet hvidløg, 1 hel medium stærk chili samt 1
spsk.
Tørret chili svitses af i lidt olie.
Tilsæt tomatkoncentrat, og steg det med.
Tilsæt juice fra en ds. flåede tomater med 1 spsk. sukker og lad det simre ved
lav varme i ca. 20 min.
Juster evt. smagen til sidst med yderligere sukker og lidt salt.
Lav til slut citronyoghurten:
Smag den græske yoghurt til med citronskal, saft, salt, peber og lidt
olivenolie.
Den skal give friskhed til det stærkt krydrede mad.
Tip: Tilføj eventuelt lidt syltet citron til citronyoghurten - det er super
lækkert!