Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Köfte kebab

Beskrivelse
Adam Price anretter en lækker tallerken med köfte kebab, bulgursalat,
yoghurtdressing og chilirelish.

Lav kebabspyddene på grillen for at få den dejlige autentiske smag frem.

 

 

Ingredienser

600 g hakket lammekød med 12% fedt
3-4 fed hvidløg
1 bundt mynte
1 bundt bredbladet persille
1 stk. løg
1 smule tørret chilipulver
1 stk. æg
1 håndfuld rasp
1 smule spidskommen
1 tsk. salt
4 dl fint bulgur
1 bæger olivenolie
1 stk. rødløg
100 g tomatkoncentrat
1 dåse flåede tomat
1 håndfuld mynte
2 stk. økologiske citroner
1 bæger græsk yoghurt

Fremgangsmåde

 

Lav kebabspyd:

Det hakkede lammekød, røres med 1 æg, ca. en teske salt, lidt spidskommen, tørret chilipulver, et par skefulde af den hakkede persille,
og mynte, fint hakket løg, hvidløg og rasp.
Lad farsen hvile i ca. 30 min.
Inden man samler den sammen omkring spydende ca. 15 cm. Længde og 3 cm. I tykkelse.
Tilbered spyddene på en grill for at få den rigtige autentiske kebab smag.

Lav bulgursalat:
Kog bulgur, og lad den køle helt af.
Tilsæt lidt olivenolie, så bulguren ikke klumper for meget.
Tilsæt den hakkede persille, mynte,
rødløg, revet citronskal og saft fra 1 økologisk citron samt rigeligt oliven olie.
Smag til med salt og peber.

Lav herefter chilirelish:
1 finthakket løg, 3-4 fed fint snittet hvidløg, 1 hel medium stærk chili samt 1 spsk.
Tørret chili svitses af i lidt olie.
Tilsæt tomatkoncentrat, og steg det med.
Tilsæt juice fra en ds. flåede tomater med 1 spsk. sukker og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.
Juster evt. smagen til sidst med yderligere sukker og lidt salt.

Lav til slut citronyoghurten:
Smag den græske yoghurt til med citronskal, saft, salt, peber og lidt olivenolie.
Den skal give friskhed til det stærkt krydrede mad.

Tip: Tilføj eventuelt lidt syltet citron til citronyoghurten - det er super lækkert!