Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Jurjaniya

Ingredienser

kød
salt
løg
tørret koriander
peber
ingefær
stødt kanel

Eventuelt:
valnødder, hakkede

Desuden:
frø fra et surt granatæble
frø fra sorte druer
eddike

Envidere:
søde mandler
sukker
rosiner
rosenvand

Fremgangsmåde

Skær kødet i passende stykker og kom det i gryden tilligemed vand og salt. Skær nogle løg i små stykker. Når vandet koger hældes løgene i sammen med tør koriander, peber, ingefær og fintmalet kanel. Om man vil, kan der også tilsættes valnødder, som er hakket i passende stykker. Rør rundt, til ingredienserne er kogt. Tag så frøene fra et surt granatæble og fra sorte druer, mal dem fint, lad det trække i vand, pres det gennem en fin si og kom det i gryden sammen med lidt eddike. Tilsæt søde mandler, som er skoldet, hakket fint og har trukket i vand. Når maden koger og er næsten færdig, tilsættes sukker efter ønske. Drys en håndfuld rosiner på og stænk med rosenvand.