Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Domatesli pilavis (tomatpilaf)

Ingredienser (6 personer)

50 g margarine
1 løg, skåret i tynde skiver
1 dåse flåede tomater
1 fed hvidløg
1/2 tsk tørret basilikum
3 tsk persille
1 tsk salt
1/2 tsk peber, friskkværnet
350 g langkornet ris
900 ml vand
2 bouillon-terninger

Fremgangsmåde

Smelt margarinen i en stor gryde.
Tilsat løg-skiverne og lad det stege i 5-10 min indtil de er bløde, men ikke brune.
Tilsæt tomat, hvidløg, basilikum, persille, salt og peber og lad det stege i 3-4 min, der omrøres hyppigt.
Tilsæt risene og bland det godt.
Tilsæt vand og bouillon-terningerne og lad det hele koge kraftigt i ca. 3 min.
Skru ned for blusset, kom låg over og lad det simre i ca 15-20 min indtil væden er blevet absorberet.
Skru ned for varmen, fjern låget, kom et viskestykke over og læg låget på igen.
Lad pilaf'en "hvile" i 10-15 minutter, hæld over i en skål, rør op i risen med en langgrenet gaffel og server.

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996.