Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Sarmale

Beskrivelse

 


 

   

Ingredienser

120 g ris
200 g svinekød, i fine tern
1 gulerod, i fine tern
1 løg, fint hakket
Salt
Peber
2 tsk tomat pure
1 nip tørret dild
4 spsk olie
¼ persillerod, i fine tern
1 hvidkålshoved


Fremgangsmåde

Put risene i en skål med vand.
Lad stå i 15 minutter.
Dræn grundigt.
Varm halvdelen af olien i en pande.
Tilsæt gulerødder, persillerod, løg og tomat pure.
Steg til grøntsagerne er møre.
Put grønsagerne i skålen med ris.
Varm resten af olien.
Tilsæt svinekødet.
Steg til det begynder at brune.
Mix i risene.
Smag til med dild og peber.
Lad mixet køle.
Del forsigtigt bladene fra kålhovedet.
Put dem i en gryde med vand.
Kog i 5-10 minutter, til de er møre og flexible.
Fjern kålen fra gryden, men lad et par blade dække bunden.
Put fyld på hvert blad, ca 2 spsk.
Fold bladet omkring fyldet.
Læg bladet med lukningen nederst i gryden.
Når alle bladene er fyldte, og lagt i gryden, dækkes med endnu et par blade øverst.
Hæld kogende vand over rullerne, så de er dækket.
Lad simre i 30 minutter.
.