Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Chiftele

Beskrivelse

 


 

   

Ingredienser

Kødboller:
250 g hakket oksekød
250 g hakket lam
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk dild, hakket
1 spsk persille, hakket
1 æg, pisket let sammen
1 lille kartoffel
½ gulerod
1 stang selleri
1 skive brød, blødt op i vand
Salt
Peber
Muskat
Mel
Olie

Sovs:
1 forårsløg, revet el. fint hakket
1 fed hvidløg, presset
2 tomater, i små tern
1 spsk tomat pure
1 nip sukker
1 spsk persille, hakket
¼ grøn peber, strimlet
½ rød peber, strimlet
½ mild grøn chili, strimlet
1 dl vand


Fremgangsmåde

Kødboller:
Blend kød, løg, hvidløg, dild, persille, kartoffel, seller og gulerod.
Rør vand, brød, æg, muskat, salt og peber i.
Mix grundigt.
Lad hvile 30 minutter.
Form små bolde på størrelse med en valnød.
Rul boldene i mel.
Put olie på en pande, så boldene vil være halvt dækket.
Steg boldene ved medium varme, 1 minut på hver side.
Dryp lidt af.
Sæt til side.

Sovs:
Sauter løgene over medium varme.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Når det koger, tilsættes kødboller.
Lad simre 45 minutter.
Server med kartoffelmos.