Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Cevapcici med ovnstegte grønsager og tzatziki

Beskrivelse.

 

 

 

Ingredienser

Cevapcici:
800g hakket oksekød
½ bundt/bakke finthakket bredbladet persille
2-3 fed hvidløg
salt & peber
træspyd

Tzatziki:
250g Græsk yoghurt
2 agurker
1-2 fed presset hvidløg
salt & peber

ovnstegte grønsager:
1 squash
1 aubergine
250 gram cherrytomater
300 g grønne bønner
1 rød peberfrugt
halv bundt frisk basilikum
½  citron
½ dl olivenolie

Fremgangsmåde: 

Skær aubergine og squash i skiver og skær peberfrugten i store tern.
Bønner, hele tomater, peberfrugt, aubergine og squash blandes med 2-3 spsk. olie, salt og peber i en stor skål eller pose.
Grønsagerne vendes ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
De steges i ca. 30 min i en 200 grader varm ovn.

Bland imens 2-3 spsk. olie med 1 fed presset hvidløg, det finthakkede basilikum, revet citronskal og citronsaft
fra den halve citron. Når grønsagerne er færdige vendes basilikumolien med grønsagerne.

Cevapcici:
Bland ingredienserne til farsen og rør den sammen evt. i en røremaskine.
Form farsen til 8-10cm lange "pølser" rundt om spydene og steg dem på en pande eller grill dem på en grill.

Tzatziki:
Skræl agurkerne og skrær dem over på langs. Fjern den våde midte med en teske.
Skær den over på langs to gange mere og derefter i små tynde stykker. Pres hvidløget i yoghurten og bland agurkestykkerne i.
Smag til med salt og peber.

SERVERING
Kan evt. serveres med kartoffelbåde, men det er sundere bare at spise ca. 120-170g stegt cevapcici og 200-300
grønsager samt en stor klat tzatziki.