Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter
Kapma
|
|
Ingredienser |
750 g. lammekød fra køllen (oksekød kan bruges)
200 g. fedt
750 g. løg
75 g. hvedemel
1 fed hvidløg
salt
3 æg
yoghurt eller tykmælk
Fremgangsmåde |
Kødet skæres i så mange stykker, som der er personer, tilsættes salt, vendes
i mel og steges i fedt.
Så lægges kødstykkerne på et fad, mens løgene svitses i det samme fedt, hvorpå
kødet lægges tilbage, og det hele dampes i endnu et kvarter.
Så tager man et ildfast fad og putter kødstykkerne og løgene heri, fylder det
med vand og tilsætter salt og peber.
Fadet skal stå i ovnen, indtil halvdelen af væsken er kogt væk og kødet er
blevet mørt.
Til sidst røres æggene ud, tilsættes salt og hældes over, og retten skal stå yderligere et øjeblik i ovnen, inden den serveres fra det ildfaste fad.
Yoghurt eller tykmælk serveres til.
Man kan med fordel lave retten med porrer og/eller spinat.
Tip: Denne Bosniske specialitet skal helst tilberedes af lammekød. Uden for Bosnien findes den også i andre egne med får, ofte uden æg, men sjældent uden yoghurt eller tykmælk. Den kan tillaves med bønneblade eller vinblade. |