Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter
Bosnisk æblekage |
|
Ingredienser |
4 æggehvider
50 gr rør sukker
250 gr makroner, knuste
50 gr hvedemel
125 gr smør, smeltet
3-4 æbler, skrællede og i tynde både
Fremgangsmåde |
Æggehviderne piskes stive. Sukkeret tilsættes og massen piskes til luftig
marengs.
Makroner, mel og sukker blandes i en skål.
Marengsdejen vendes forsigtigt heri.
Halvdelen af dejen fordeles i et ildfast fad, smurt eller foret med
bagepapir.
Æblebåde i tynde både fordeles på dejen og resten af dejen fordeles ovenpå
æblebådene.
Kagen bages ved 160 gr i ca. 1 time – ikke varmluft.
Server kagen lun, til kaffe eller dessert, med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis.
Tip: |