Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Arabisk risgryde

Beskrivelse

 

 

 

   

Ingredienser

  • 1500 g. lammebov med ben
    salt
    3 stilke timian
    1 kvist timian
    1 laurbærblad
    1 kvist mynte
    2 spsk. olie
    2 tsk. karry
    2 spsk. hvedemel
    2 dl fløde
    mild paprika
    150 g groft kokosmel
    7 dl. vand
    4 dl. langkornet ris
    1 spsk. smør
  • Fremgangsmåde

    Puds kødet godt af og kog det mørt i saltvand med en krydderbuket af persille, timian, laurbærblad og evt. mynte.
    Drys risene i 3 kopper kogende vand, der er tilsat 1 tsk. salt og 1 spsk. smør, rør rundt, læg et tungt tætsluttende låg på og kog for svagt blus i 12 min. Sluk og lad gryden stå i 12 min.

    Svits karry i hed olie, drys mel over og lad det syde lidt.
    Spæd med suppe fra kødet og fløde til en jævn, ikke for tyk sauce og smag til krydderier.
    Skær kødet i terninger og vend dem i saucen sammen med groft kokosmel eller reven kokosnød.
    Anret risen i en varm skål og hæld kød og sauce over.

    Servering:
    Serveres med mango chutney og ekstra paprika.