Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter

Afrikansk oksegryde




 

Ingredienser  

1500 g. oksebov med ben
1 dl. hvedemel
2 spsk. olie
2 løg
5 cm. frisk ingefær
5 dl. oksebouillon
1 spsk. tomatpure konc.
0.25 tsk. kanel
0.125 tsk. kardemomme
0.125 tsk. stødt kommen
300 g. kartofler
250 g. champignon
salt
peber
2 bananer
1 spsk. olie

Tilbehør:
240 g. ris
2 spsk. rosiner
2 spsk. mandelsplitter

Fremgangsmåde  

Kødet skæres fra benet (der gemmes), og skæres i mundstore tern.
Vendes i mel og brunes i olie sammen med benet.

Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden.
Boullion, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes.
Retten simrer under låg i 1 time.

Kartoflerne halveres og kommes i gryden.
Efter 10 min. tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver.
Simrer yderligere 10 min. og smages til med salt og peber.

Bananerne skrælles, halveres og deles på langs.
Brunes i olie på en pande og serveres varme.

Risene koges og vendes med rosiner og mandelsplitter.



Tip: