Tilbage til Kogebog - Tilbage til Udenlanske Opskrifter
Afrikansk gryderet serveret med stegte bananer |
|
Ingredienser |
1000 gram Skært oksekød
2 spsk. Olie
400 gram Løg
30 gram Ingefær, frisk
5 dl. Oksebouillon
1 spsk. Tomatpure. koncentreret
0.25 tsk. Kanel, stødt
0.12 tsk. Kardemomme, stødt
0.12 tsk. Spidskommen, stødt
1200 gram Kartofler
5 dl. Vand
400 gram Champignoner
Salt
Peber
3 Banan
1 spsk. Olie
Flûte. groft. industrifremstillet
Fremgangsmåde |
Kødet skæres i mundstore tern og brunes i olie.
Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden.
Bouillon, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes.
Retten simrer under låg i 1 time.
Kartoflerne halveres og kommes i gryden sammen med 5 dl. vand.
Efter 10 min tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver.
Simrer yderligere 10 min og smages til med salt og peber.
Bananerne skrælles, halveres og deles på langs.
Brunes i olie på en pande og serveres varme med flutes.
Tip: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
|