Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Skandinavisk kålsuppe

Beskrivelse:

 

 

   

Ingredienser

1 løg
500 g kål
2 gulerødder
1 bollion
1 spsk tørret timian
500 ml mælk eller kaffefløde
150 g revet skæreost som f.eks. cheddar

Fremgangsmåde

Hak løget. Skær kålen i strimler. Skær gulerødderne i skiver.

Tilbered bouillon af en Knorr Fond "Du Chef" og 500 ml vand.
Kog det hele op, skru ned for varmen, og lad det simre.

Sautér løg, gulerødder og kål i 2 spsk. margarine i en stor gryde i ca. 10 minutter.

Hæld bouillonen i. Tilsæt timian og mælk, og lad det simre i ca. 10 minutter.

Rør osten i, og servér straks.


TIP 1: Tilsæt en eller to kartofler i terninger under tilberedning, så retten udgør et solidt måltid tilberedt i blot én gryde.