Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Ramsløgsuppe

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

 150 g kartofler
1 løg
2 spsk smør
6 dl bouillon
1 dl hvidvin
50 g ramsløg
salt
peber

Pynt (kan udelades)
creme fraiche
bagte ramsløg
ramsløgblomster

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Hak løg. Svits kartofler og løg i smørret i en gryde.

Tilsæt bouillon og hvidvin og kog indtil kartoflerne er møre.

Skyl ramsløgene grundigt og snit dem groft.
Kom dem i gryden og lad suppen simre et øjeblik.
De skal kun lige være møre, så tages gryden af varmen og ramsløgsuppen blendes med en stavblender eller i en alm. blender.

Hæld den blendede ramsløgsuppe tilbage i gryden.
Hvis den stadig er varm kan den serveres med det samme - ellers varmes den lige op.
Men lad den ikke koge for meget, for så mister den noget af sin flotte farve.

Pynt til ramsløgsuppen - kan udelades

Bagte ramsløg laves nemt ved at skylle ramsløgene, duppe dem tørre med køkkenrulle og bage dem i ovnen ved 110 grader i 10-15 minutter.

Server ramsløgsuppen med en klat creme fraiche, bagte ramsløg og ramsløgblomster.