Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse |
|
|
|
150 g kartofler
1 løg
2 spsk smør
6 dl bouillon
1 dl hvidvin
50 g ramsløg
salt
peber
Pynt (kan udelades)
creme fraiche
bagte ramsløg
ramsløgblomster
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Hak løg. Svits kartofler og løg i smørret i en gryde.
Tilsæt bouillon og hvidvin og kog indtil kartoflerne er møre.
Skyl ramsløgene grundigt og snit dem groft.
Kom dem i gryden og lad suppen simre et øjeblik.
De skal kun lige være møre, så tages gryden af varmen og ramsløgsuppen blendes
med en stavblender eller i en alm. blender.
Hæld den blendede ramsløgsuppe tilbage i gryden.
Hvis den stadig er varm kan den serveres med det samme - ellers varmes den lige
op.
Men lad den ikke koge for meget, for så mister den noget af sin flotte farve.
Pynt til ramsløgsuppen - kan udelades
Bagte ramsløg laves nemt ved at skylle ramsløgene, duppe dem tørre med køkkenrulle og bage dem i ovnen ved 110 grader i 10-15 minutter.
Server ramsløgsuppen med en klat creme fraiche, bagte ramsløg og ramsløgblomster.