Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Kartoffel- broccolisuppe

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

1 stk løg
700 gr kartofler
1/2 stk broccoli
1 litervand
1 terning grøntsagsbouillon
50 gr parma- eller serrano skinke
2 dl madlavningsfløde 8%
1/2 stk citron
1 stk groft flute
1 stk æble
akaciehonning
olivenolie
salt
peber

Fremgangsmåde

Hak løget fint. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
Skyl broccolien, fjern stokken og del buketterne i grove stykker.

Steg løget i et par minutter i lidt olivenolie i en gryde.
Tilsæt kartofler, broccoli, vand og grøntsagsbouillon og lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre, når du stikker i dem med en gaffel.

Opvarm imens ovnen til 185 grader varmluft.
Skær parma eller serrano i strimler og steg det sprødt på en tør pande.

Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender.
Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet.
Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget.
Tilsæt madlavningsfløden og varm suppen op igen.
Smag til med salt, peber, lidt citronsaft og en smule honning.
Du kan også tilsætte ekstra bouillon, hvis du synes.

Lun flutet.
Top suppen med den sprøde skinke, æble i tern og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager.
Brug det lune flute til at dyppe i suppen.