Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
BeskrivelseSuppen her er utrolig alsidig og kan serveres med stegte jomfruhummer haler eller f.eks. stegte kammuslinger som en hyggelig forret i en større menu.
|
|
100 g skrællede jordskokker skårede i ¼ dele
1 hakket skalotteløg
Lidt frisk timian
½ fed hvidløg
1 dl hvidvin
½ sherryvineddike
5 dl hønsefond
2 dl piskefløde
Sherryeddike
50 g Smør
Salt og hvis peber
Syltede Jordskokker
4 jordskokker
1 dl jordnøddeolie
1 timian kvist
3 hele sorte peber korn
lidt citron skal
Salt
Jordskokker, timian, og skalotteløg, sauteres let i brusende smør i nogle
minutter.
Herpå kommes hvidvinen samt sherryvineddike som reduceres ind til en tredjedel.
Hønsefonden og fløden tilsættes og jordskokkerne koges helt møre.
Herefter pures fuldstændig glat og homogen. Siv den, og blend smørret i ved
hjælp af en stavblender.
Smag til med salt og peber, lidt sherryeddike og evt. lidt citron saft.
Syltede Jordskokker:
Jordskokkerne skrælles og de skæres i ens tern på 1 gange 1 cm (gem spildet til
suppen) og kommes i en lille kasserolle sammen med timian, peber, citron skal og
lidt salt hvorefter det overhældes med jordnøddeolien.
Kasserollen sættes på svag varme og jordskokkerne simrer forsigtigt til de er
næsten møre