Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse
|
|
|
|
Suppe
1 l vand
0.75 dl limesaft
1 ds. kokosmælk
4 stk. limeblade
1 stk. løg
1 stk. citrongræs
75 g frisk koriander
20 g galangarod
3 spsk. fiskesauce
3 spsk. rød karry
1 spsk. sukker
Kødboller
400 g hakket svinekød
50 g friske koriander
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. mel
1 stk. løg
1 stk. æg
0 kogende vand
0 salt
Fyld
200 g risnudler
150 g forårsløg
50 g frisk koriander
0.5 stk. spidskål
Kom hakket løg, limeblade, galangarod, korianderstilke, citrongræs, sukker,
limesaft, fiskesauce, rød karry, kokosmælk og vand i en gryde, og lad suppen
småkoge i 20-25 minutter.
Sigt suppen over i en ren gryde, og kog den op igen.
Rør kødet med fiskesauce, revet løg, koriander, mel og æg.
Form kødboller på størrelse med 5-kroner og pochér dem i det kogende, saltede
vand.
De skal have cirka 5-8 minutter, eller indtil de er gennemtilberedte.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og dræn vandet af dem.
Ellers så læg dem i kogende vand i blot 10-15 minutter, det er ofte nok.
Fordel nudler, snittet kål og kødboller i skåle, hæld den varme suppe over, og
top med forårsløg og koriander.
Servér straks.