Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996

Hot asiatisk suppe med kødboller

Beskrivelse

 

 

 

Ingredienser

Suppe
1 l vand
0.75 dl limesaft
1 ds. kokosmælk
4 stk. limeblade
1 stk. løg
1 stk. citrongræs
75 g frisk koriander
20 g galangarod
3 spsk. fiskesauce
3 spsk. rød karry
1 spsk. sukker

Kødboller
400 g hakket svinekød
50 g friske koriander
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. mel
1 stk. løg
1 stk. æg
0 kogende vand
0 salt

Fyld
200 g risnudler
150 g forårsløg
50 g frisk koriander
0.5 stk. spidskål

Fremgangsmåde

Kom hakket løg, limeblade, galangarod, korianderstilke, citrongræs, sukker, limesaft, fiskesauce, rød karry, kokosmælk og vand i en gryde, og lad suppen småkoge i 20-25 minutter.
Sigt suppen over i en ren gryde, og kog den op igen.
Rør kødet med fiskesauce, revet løg, koriander, mel og æg.

Form kødboller på størrelse med 5-kroner og pochér dem i det kogende, saltede vand.
De skal have cirka 5-8 minutter, eller indtil de er gennemtilberedte.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og dræn vandet af dem.
Ellers så læg dem i kogende vand i blot 10-15 minutter, det er ofte nok.
Fordel nudler, snittet kål og kødboller i skåle, hæld den varme suppe over, og top med forårsløg og koriander.
Servér straks.