Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
Copyright © 1996 Danish Zhang. All rights reserved. Revised: november 01, 1996 |
Beskrivelse
Kartoffelsuppen kan bestå udelukkende af
kartofler, men denne suppe er gjort
enæringsmæssigt og smagsmæssigt mere elegant.
|
|
4 bagekartofler
selleri, halvdelen af mængden vægtmæssigt af kartoflerne
1 bdt. bundet timian
1 l vand, god hjemmelavet grøntsags-hønse-bouillon eller en
almindelig grønsagsbouillon terning eller 2
salt
1 spsk. rapskimolie
2 dl lun mælk
2 spsk. Piskefløde
2 tsk. rapskimolie
friskkværnet sort peber
Topping:
4 skiver lufttørret skinke: lokal dansk, parma (Italien) eller
Serano (Spanien)
- lægges på bagepapir i
200 grader varm ovn ca. 5 min. til gylden og sprød, hvorefer den
lægges på fedtsugende papir (køkkenrulle) og når den er afklet,
hakkes den semi-fint
1 bdt. radiser, renses, skylles, tørres – og skæres i tern
1 bdt. purløg, klippes fint
Tilbehør:
ristet rugbrød, evt. som crutons
Skræl kartofler og selleri og skær dem i tern, kom dem i en
gryde med timian, væde, salt og olie.
Lad det koge mørt, ca. 12 min.
Blend (stavblender) nu med lun mælk, piskefløde og rapskimolie, husk at tage
timianbuketten op inden du blender!
Smag til med salt og peber.
Ønsker du suppen tyndere, kan du justere med mere væske, efter eget valg.
Du kan også komme en spsk. lys eddike i, eller en sjat hvidvin.