Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Beskrivelse
Retten her går rigtig godt til en gang stegte kyllingelår eller gode frikadeller, men mulighederne er mange. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.
Når man besøger restauranter med nyt nordisk
koncept, så har retterne navne, som signalerer,
i hvilket ’rum’ man er: på golfbanen, i skoven,
ved lejrbålet, på dybt vand m.m. Og duften,
smagen og udtrykket er derefter. |
|
1 bdt danske hvide asparges – ca. 400 g
1 bdt danske grønne asparges – ca. 400 g
salt og koldpresset rapsolie
Creme:
1 bæger/170 g rygeost
4 spsk: skyr, fromage frais, yoghurt 10% - eller cremefraiche
4 radiser, hakkes ultrafint
1 skoleagurk, afkernes og hakkes fint
1 lille bdt frisk kørvel, hakkes fint
salt og friskkv. sort peber
Skræl de hvide asparges, skær enderne til.
Kog dem 5 min. med rapsolie og salt.
Hæld vandet fra og lad dem afdryppe på et klæde.
Vrik de grønne asparges, og der hvor de naturligt knækker, lad
dem knække, skær enderne til.
Kog dem som de hvide, blot kun eet minut.
Hæld også vandet fra disse og lad dem afdryppe på et klæde.
Rør cremen, og smag den til med salt og peber.
Ryst dressingen.
Anret asparges med dryp af dele af dressingen, cremen og
brøndkarse.