Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Sprødstegt paneret flæsk
|
|
Ingredienser |
8 skiver flæsk (svinebryst) – helst ikke en alt for fed udskæring
1 æg, sammenpisket
1 dl hvedemel
salt
2-3 dl rasp – jeg bruger panko-rasp, men almindelig rasp kan også sagtens bruges
olie og smør til stegning
Fremgangsmåde |
Dup kødstykkerne tørre med lidt køkkenrulle og tryk dem herefter let flade
med fingerspidserne.
Hæld sammenpisket æg i en skål og hvedemel + lidt salt på en tallerken.
Vend alle flæskestykkerne i melet.
Kassér evt. rester af hvedemel og hæld derefter rasp på tallerkenen.
Dyp først de melpudrede flæskestykker i ægget og derefter i rasp – vend dem godt
rundt, så raspen sidder ordentligt fast.
Gentag med alle stykkerne.
Varm en blanding af olie og smør op i en stegepande og steg flæskestykkerne
ved middel varme, til de er gyldne og sprøde – pas på med for høj varme – så
bliver de mørke udenpå og rå indeni.
Lad flæskestykkerne dryppe af på lidt fedtsugende papir, anret dem på et fad,
drys med salt og server.
Tip: Skal man lave en større portion, kan det være en fordel, at sætte flæsket i ovnen ved 100 grader efterhånden som stykkerne steges færdige på panden |