Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Farserede Porrer

 

Ingredienser  

3 stk. porrer
500 g hakket svinekød
1 æg
1 spk. mel
1 dl. havergryn
ca. 1 dl. vand
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
50 gram rasp
lidt olie

Fremgangsmåde  

Porrerne skylles og renses.
Skæres i stave på ca. 7 cm længde, og koges i 15 minutter til de er møre.
Porrerne skylles og renses. Skæres i stave på ca. 7 cm længde, og koges i 15 minutter til de er møre.

Kødet røres til fars med æg, mel, havregryn, vand, salt og peber.
Et stykke bagepapir lægges på bordpladen, og der drysses med rasp ovenpå.
Herpå lægges en stor spiseske fars, der trykkes til en flad firkant på ca. 8x8 cm.
Herefter lægges der et stykke kogt porre ovenpå.
Bagepapiret bruges til at forme farsen omkring porren, så der fremkommer en tyk pølse af fars med rasp omkring.

De farserede porrer steges i olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.

Vil du spare på fedtet, og slippe for at stå i stegeos, kan de farserede porrer steges i ovnen.
Porrerne lægges i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir.
Der sprayes med olie henover, og de farserede porrer steges ved 200 grader C i ca. 20 minutter.

Tip:
Serveret med enten rugbrød eller kartofler og brun sovs.