Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN |
|
Wienerkarbonader |
|
Ingredienser |
500 gr hakket kalv og flæsk
4 spsk hvedemel
1 æg, sammenpisket
1-2 dl rasp
salt og peber
smør og/eller olie til stegning
4 skiver citron
4 tsk friskrevet peberrod
4 tsk syltede kapers
evt. persille til drys
Fremgangsmåde |
Del farsen i 4 lige store dele og form 4 karbonader – brug evt. en bøfformer.
Fordel hvedemel, sammenpisket æg og rasp i 4 dybe tallerkner og drys lidt salt
og peber i melet.
Vend først karbonaderne i mel, så i æg og til sidst i rasp.
Varm en blanding af smør og olie op i en stegepande og steg karbonaderne 3-4
minutter på hver side, til de er gyldenbrune og gennemstegte.
Stegetiden varierer lidt afhængig af karbonadernes tykkelse, men
kernetemperaturen skal være 70-75 grader.
Anret karbonaderne på et fad og læg en skive citron på hver.
Ovenpå citronskiven arrangeres revet peberrod og kapers.
Slut evt. af med et drys friskhakket persille og server med tilbehør som til
wienerschnitzler – brasede kartofler, dampede ærter og evt. smørsauce.
Tip: Skal man lave mange karbonader, så kan de steges på panden og holdes varme i ovnen på ca 150 grader efterhånden som de bliver færdige. |