Tilbage til Kogebog - Danske Opskrifter - Tilbage til FORSIDEN

 

Skipperlabskovs

Beskrivelse

Skøn ret med tradition i det gamle danske køkken.

 

   

Ingredienser

4 personer
600 g magert kalvekød i tern (inderlår eller tyksteg)
2 gule løg, i tern
3 laurbærblade
10 sorte peberkorn
10 enebær (mases let, så bærret ’åbnes’)
1 kg kartofler, skrælles og skæres i tern
salt og friskkværnet sort peber (og ja, også selv om der er hele peberkorn i, smages retten til med det friskkværnede)

 Tilbehør:
fintskåret purløg, syltede rødbeder og sennep


Fremgangsmåde

Kom kødet i en gryde med løgtern og hæld 1 dl kogende vand over, lad kødet simre, til vandet næsten er væk, hold gang i ingredienserne, mens de simrer.

Kom laurbærblade, peberkorn og enebær i, og hæld nu kogende vand over, så det lige dækker.

Efter 30 min. kommes kartoffeltern i og de koger med i en halv time, så er kødet rigtig mørt, som det skal være i retten, og kartoflerne kogt ud.
Rør undervejs i retten. Smag til med salt og peber.